MENÜ         

             LIFE CARE- BIO ÜZLET - BIO ÉLETMÓD - BIO, NATUR ÉS ORGANIKUS TERMÉKEKKEL!!

 

A konzerváló szerek csak a krémek szavatossági idejének tesznek jót, a bőrünknek nem. A különféle kozmetikumokban található problémás anyagok káros hatása össze is adódhat. Aki hajlamosabb az érzékenységre, könnyen megbánhatja. Különösen a vékony és világosabb bőrűek veszélyeztetettek, ám a testápolókban, tusfürdőkben, samponokban és egyebekben található egészségre káros anyagok - például a tartósítószerek - az enyhe bőrtüneteken túl hosszabb távon akár komolyabb betegségeket is okozhatnak.

A közértekben és drogériákban kapható kozmetikumok többsége a konzerválószereknek köszönhetően, akár három évig is felhasználhatóak. A natúrkozmetikumoknál általában egy év a szavatossági határidő. A gyártók azért tesznek konzerválószereket a termékekbe, hogy megóvják azokat a mikroorganizmusoktól, a gombáktól és a baktériumoktól. Minél hosszabb időre konzerválnak egy szépítő vagy tisztítószert, annál több erre való anyagot használnak fel. A nagy mennyiségű vizet és fehérjét tartalmazó készítményekhez például több és sokféle tartósítószer szükséges.

Nem árt , ha mindig elolvassuk a csomagoláson, tégelyeken, flakonokon feltüntetett összetevőket. Ha érthetetlenül vagy olvashatatlanul sorolták fel a készítményben lévő anyagokat, inkább válasszunk mást, már csak azért is, mert a szintetikus anyagokat nem lehet a kozmetikai termékek összetevőinek nemzetközi jegyzéke (INCI) szerint lefordítani, a növényeket viszont igen. Így például a Triticum vulgare búzacsíraolajat takar, míg a polyethylenglykol felirat (PEG), egy nem kívánatos emulgálószer, ezt nem lehet lefordítani.

Egyes konzerváló szereknél még a rákkeltés gyanúja is fenn állhat, ilyen a formaldehid és származékai. A formaldehid már kis mennyiségben is irritálja a nyálkahártyát és károsíthatja az örökítő sejteket. Bár maga a formaldehid ma már ritkán szerepel kozmetikai összetevők listáján (továbbá az Európai Unióban kötelező a formaldehid-tartalomra a címkén felhívni a figyelmet), mégsem dőlhetünk nyugodtan hátra, mert egyes összetevők – például DMDM hydantoin, diazolidinyl urea, imidazolidinyl urea, quaternium-15, sodium hydroxymethyl glycinate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol (Bronopol), 5-Bromo-2-Nitro-1,3-Dioxane (Bronidox), Chlorphenesin, Chlorhexedine Digluconate, Iodopropynyl Butylcarbamate, 4,4-Isopropylideneiphenol, Methydibromo Glutaronitrile, Hydroxymethylglycinate, Hydroxybenzoic Acid - ugyanazt a hatást okozhatják, úgy, hogy alkalmazásukkor formaldehid szabadul fel. Nem ajánlják a dietanol-amint és más szekunder aminokat sem.
Némely antioxidáns és komplexképző (EDTA) is megterhelő a bőrre. A Parabene-k, (Methyl-, Ethyl-, Propyl-, Buthylparaben) gyakran okoznak allergiát. A triklozán szintén allergiát okozhat, megtámadhatja a bőr természetes savköpenyét, és károsíthatja a májfunkciót. A natúrkozmetikában alkalmazott tokoferol (E-vitamin) viszont állítólag egy olyan tartósítószer, aminek semmilyen káros hatása sincsen.

Jó jel, ha a felsorolt növényi olajok nagy számban megtalálhatóak egy kozmetikumban, mint pl: olívaolaj (Olea Europea), napraforgóolaj (Helianthus Annuus), búzacsíraolaj (Triticum Vulgare) kukoricacsíraolaj (Zea Mays), mandulaolaj (Prunus Dulcis). A Phytinsav az EDTA természetes alternatívája lehet, és jó jel az is, ha kedvenc kozmetikumunk karitévajat (Butyrospermum parkii), kakaóvajat (Cocoa Butter), algát (Algae), jázmint (Jasminum Officinale) vagy levendulát (Lavandula Augustifolia) tartalmaz.
Hogy a sok ijesztő kemikália-név után lecsillapítsuk a kedélyeket és segítséget nyújtsunk azok számára, akik szeretnének természetes anyagokat magukra kenni, a Life Care Bio közösségben megtalálhatják a számukra megfelelő biztonságos arcápolókat, mint pl. NeoBio, Aquabio, Logona.

A természetes szépség új nemzedéke... NeoBIO!
Évtizedek óta a NeoBIO munkálkodik a természetes kozmetikai termékek területén végzendő kutatásokban, 80 év tapasztalatot számolva a legszebb formában.
NeoBIO- a név mindent elárul! A NeoBIO-val megtapasztalhatod hogyan változik át 80 év szépségről gyűjtött ismeret egy fiatalos és érzékiséggel telt eseménnyé.
A NeoBIO új termékcsoportjában, a legértékesebb természetes anyagok kerültek felhasználásra annak érdekében, hogy a bőr és minden hajtípus különböző szükségleteire válasz szülessen. Ekképpen megjelentek a finom tisztítási módszerek és az arc, test és haj ápolási termékcsoportjainak simogató hatásai.
Minden bizonnyal a termékcsoport új, meglepő és egyedi parfümváltozata hatást fog gyakorolni. Az Öko Test német folyóirat többször is „nagyon jó” kategóriába osztályozta a NeoBIO termékeket. Ráadásul, a termékek BDIH tanúsítást nyertek el és ugyancsak az ECO Control hatósági bélyegzőjét is. Feddhetetlenségük, tisztaságuk és a környezettel szemben tanúsított gondoskodás jelképezik a NeoBIO termékek fő esszenciáit. Ez könnyen megfigyelhető a BDIH és ECO minőségi bélyegzőknek köszönhetően.
A Német Ipari és Kereskedelmi Vállalkozások Szövetsége(BDIH) tanúsítványait csak azon természetes kozmetikai termékeknek nyújtja, melyek, amennyire lehetséges, organikus módon termelt vagy tanúsítvánnyal rendelkező természetes termelésekből származó nyersanyagokat használnak, és melyek tapintatos gyártási eljárásoknak vannak alávetve.
Tilos a színezőanyagok és a szintetikus parfümök, a veszélyes tartósítószerek, a paraffin alapú olajak és más, petrolkémiai feldolgozással nyert alapanyagok használata.
Az ECO Control hatósági bélyegzője biztosít arról, hogy a használandó termékek organikus alapanyagokból készültek, hogy kézileg kerültek feldolgozásra az ökológiai kritériumok szerint és hogy nagyon szigorú minőség ellenőrzésnek vannak alávetve. Ugyanakkor, ennek jelenléte mutatja annak lehetőségét, hogy az összes felhasznált anyagot nyomon lehet követni. A termékek nem tartalmaznak semmiféle genetikailag módosított szervezetet.
A NeoBIO termékek 11 nagyszerű jelzést nyújtanak, aromás találmányt, melyek célja a bor teljes ápolása..., a következő termékcsoportokat: Amarena-Vanille, Chardonnay-Cassis, Cherry Blossom, Chilli Orange, Cotton Bloom, Hair Care, Lemongrass-Coconut, Magnolia, Red Clover, Sandalwood-Jasmine és Spicy Chocolate!

 

Szavazás

Értékelje a weboldalon szereplő terméket mennyire ismeri és jónak tartja eilletve használta e már a termékeinket?
Nem ismerem ,de szeretném meg ismerni!
Imerem és jónak találtam !
Asztali nézet