Néhány népszerű összetevő, melyet a Life Care bio termékekben alkalmaznak....

Goji Berry (Lycium barbarum, kínai farkasbogyó)

Létezik-e olyan teljesértékű táplálék, amely hatásosabb, mint:

- a Q10 koenzim a szívműködés támogatásában?
- az Echinacea az immunrendszer erősítésében?
- a zabkorpa a koleszterinszint csökkentésében?
- az orbáncfű a depresszió kezelésében?
- a lutein a látáserősség megőrzésében?
- a máriatövis a máj regenerálásában?
- az inzulin a cukorbetegség lekűzdésében?

Van-e olyan táplálék, amelyről több mint 50 klinikai vizsgálat bizonyította, hogy felveszi a küzdelmet a rák ellen?

Tanulmányok százai jutottak arra az eredményre, hogy egy Észak-Kínából származó, kevéssé ismert gyümölcs valóban egyesíti magában a fent felsorolt hatásokat.


A Himalája lejtőin, Ningxia tartományban tradicionális , nagy becsben tartott növény. A farkasbogyó legendája és az ősi kínai orvoslás feljegyzései 5000 évre nyúlnak vissza. Gyümölcsét már évezredek óta használják a tradicionális kínai gyógyászatban. Shen Nung, a nagy népi gyógyító a világ első, Kr.e. 475 körül kiadott gyógyszerkönyvében már említést tett a farkasbogyóról.
A kínai farkasbogyót régóta nemzeti kincsnek tekintik a kínaiak, az olimpiai edzők titkos fegyverként használják olimpiai aranyérmek megszerzéséhez.
Az 1980-as évek közepén a Ningxia Táplálkozástudományi Intézet biokémikusai a kínai farkasbogyó (amit az őslakos kínaiak Goji bogyónak neveznek) analizálásakor azt találták, hogy ez egy valóságos vitaminbomba egy gyümölcs alakjában. Tömegének több mint 15%-át fehérjék alkotják, a farkasbogyó több mint 21 esszenciális ásványi anyagot, 18 aminosavat és tekintélyes mennyiségű krómot tartalmaz. Vitamintartalma páratlanul magas, amelyet egy független amerikai laboratórium analízise is megerősített:


67-szer több B1 vitamint (tiamint) tartalmaz, mint a barna rizs,
2-szer annyi B3 vitamint (niacint) tartalmaz, mint az élesztő
3-szor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs
5-ször annyi kálciumot tartalmaz, mint a nyers karfiol
2-szer annyi béta-karotint tartalmaz, mint a nyers spenót


Emellett az egyik legerősebb természetes antioxidáns gyümölcs, az ORAC értéke 27-szerese a vörös szőlő és 6-szorosa a földi szeder ORAC értékének! Méltán érdemelte ki a superfood: „szupertápanyag” elnevezést, amelyet a több száz elvégzett klinikai vizsgálat a legmesszebbmenőkig megerősített.

Kapcsolódó termékek:

Life Impulse BIO táplálékkiegészítő Goji kivonattal


 

Acai Berry

Az Acai vagy Açaí (ejtsd ászáí) az Amazonas őseredeiben előforduló pálmafajta. Bogyó terméséről híres, mely bolygónk tökéletes gyümölcsének is nevezhető, mivel nagyon gazdag tápanyagokban, mint  aminosavakban, létfontosságú zsírsavakban, vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben. A gyümölcsök közül növényi tápanyag összetételben az egyik legjobb antioxidáns.

 

Az amazóniai bennszülött törzsek az „élet fájaként” tisztelték az Açai-t, évszázadokon át használták, termesztették ültetvényeiken és fogyasztották, mely balzsamként hatott egészségi állapotukra. Az amazóniai bennszülöttek állítólag harcba indulásuk előtt fogyasztották a dzsúszt, erejüket, állóképességüket fokozva általa. Helyi legendák mágikus erőt tulajdonítottak az italnak, mely fokozza a szexuális vágyat és teljesítőképességet. Sajnos romlékony gyümölcs így pl. a brazilok is fagyasztott pépként (polpa de açaí) fogyasztják, Európába legfeljebb juice-ok alkotórészeként vagy szárított (kapszula) formában jut el.

 

Valamennyien hallottunk a szabad gyökök egészségre káros hatásairól. A szabad gyökök mindenhol jelen vannak, ételeink fogyasztása közben és a beszívott levegőben, támadják védekező mechanizmusunkat, immunrendszerünket. Az açai bogyó és a Mistica-ban található többi gyümölcs az anthocyaninok természetes elegye. Az anthocyaninok nagyon intenzív antioxidánsok, melyek a bogyós gyümölcsökben, piros színű, pigment-tartalmú egészséges ételeinkben találhatók. Ezek a keverékek az egészségre ható számos jótékony képességeik által támogatják szervezetünk keringési és cardiovascularis folyamatait.

Az erőteljes antioxidánsokon kívül az açai esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, növényi szterineket is tartalmaz, amik vegyileg magukhoz kötik a koleszterint. A szterin segít fenntartani a normális koleszterin szintet, szabályozza termelődésének volumenét. Segíti a prosztata és az egész immunrendszer helyes működését.

 

  • Antioxidánsok megelőzik a sejtek fertőzéseit, a korai öregedést
  • Anthocyaninok támogatják a szív- és érrendszert,
  • Telítetlen zsírsavak segítik az emésztőrendszeri folyamatokat,
  • Phytosterolok segítik fenntartani a normális koleszterin szintet,
  • Aminosavak a szervek és izmok működését támogatják

 

 

Kapcsolódó termékek:

Life Impulse BIO táplálékkiegészítő ACAI kivonattal


Hoodia Gordoni

"Egy növény, mely megöli az étvágyat. Olyan molekulát tartalmaz,  mely azt sugallja az agynak, Ön jól lakott, a szervezetnek, nem kell több kalória. " (Qutoe from BBC News Report 30.05.2003.)

Tombol a hoodia láz, ésez nem véletlen.  A hoodia nem egyszerű természetes fogyasztószer, hanem annál sokkal több.

A hoodia gordoni eredete

Mielőtt azonban rátérnénk az érdekességekre, nézzük meg közelebbről, mi is ez a növény. A Hoodia gordoni egy kaktuszhoz hasonlító, meténgfélékhez tartozó növény. Dél-Nyugat Afrikában és Botswanában honos, a sivatagos területeken. Az ottani bennszülöttek alkalmazták először, méghozzá vadászatok idején. Az ő céljuk természetesen nem az volt, hogy csökkentség testsúlyukat, hanem, hogy elnyomják éhségérzetüket és feltöltődjenek megfelelő mennyiségű energiával a vadászathoz.

A hoodia gordoni alkalmazási területe

Miután fény derült a hoodia ilyen irányú hatásaira, számtalan kutatást indítottak hatóanyagának kivizsgálására, melyek eredményeképpen lelepleződött a növény titka. A hoodia képes rá, hogy olyan jeleket küldjön az agynak, melyek azt tudatják vele, van elegendő tápanyag. És ez a  hoodia által generált jelzés még akkor is működik, mikor valóban nincs elegendő tápanyag szervezetünk számára. Sőt, többszörösen erősebbek ezek a jelek, mint amiket cukor fogyasztására kap az agyunk! A hoodiában található P57 molekula felel a növény étvágycsökkentő, energizáló, és emiatt testsúlycsökkentő hatásáért. Hatásosan alkalmazhatjuk ezért természetes diétánk vagy mozgásprogramunk kiegészítőjeként.

Lássuk most azokat az érdekes tényeket, melyeket általában nem hangsúlyoznak annyira erről a csodálatos kaktusz-szerű növényről.

A hoodia gordonit először egy holland antropológus fedezte fel 1937-ben. A bennszülött nomád törzseket tanulmányozta, és így akadt a csodás növényre.

Bár az emberek úgy tartják a hoodia gordoniról, hogy egy kaktusz, ám ez nem igaz, ugyanis pozsgás.
Sokan úgy hiszik, hogy a hoodia egyfajta drog, pedig csak egy teljesen természetes gyógynövény.
A tiszta hoodia koffein-, efedrin-, és serkentőszermentes.
Csak a hoodia gordoni tartalmú táplálékkiegészítők képesek valóban csökkenteni az éhségérzetet agyunkban.
A hoodia úgy működik, hogy azt a jelet adja agyunknak, hogy tele vagyunk, még akkor is, ha semmit sem ettünk.
Míg egyes embereknél gyors súlycsökkenést eredményez a hoodia, másoknál csak lassabban indítja be a fogyást.
Mivel a hoodia gordoni egy gyógynövény, ezért nem kell számolnunk kellemetlen mellékhatásokkal. (FONTOS: mindig tartsuk be azonban az adott termék szedési utasításait!)
A kalahári-sivatag bennszülöttei már évezredek óta használták a hoodia gordonit a vadászatkor fellépő szomjúságuk és éhségük csillapítására, megszüntetésére. (Afrikában pedig ugye nagy a szárazság és az élelem is korlátozott.)
Fogyasztó és energizáló hatása mellett, a hoodia gordoni kedélyállapotunkat is képes javítani.
A hoodia gordoni az egyetlen Dél-Afrikában honos hoodia faj, mely egyben természetes étvágycsökkentő hatással is bír.
A hoodia felgyorsítja anyagcserénket, így segíti a zsírlebontást is.
A hoodia gordonival végzett kísérletek állatoknál és embereknél is minden egyes esetben a bevitt kalóriák csökkenését eredményezték.

Mint láthatjuk, nem véletlen, miért olyan népszerű ez a gyógynövény. Ha mi is diétázunk, ám a legnagyobb kihívást az éhség leküzdése jelenti számunkra, ideális megoldást jelenthet a hoodia alkalmazása.

Kapcsolódó termékek:

Life Impulse fogyást elősegítő BIO táplálékkiegészítő